Sunday, September 2, 2012

Road trip, ravintola, kenkiä, laukkuja

Tällä haavaa viimeinen lomaviikko on ohitse eli lomat on lusittu, kuten Långstrump kehottaa asian ilmaisemaan. Oli niin paljon erilaista aktiviteettia, ettei oo ees blogia ehtinyt päivittää. Onnistunut loma.

Keskiviikkona käytiin Handymanin kanssa road tripillä Tampereella. Tampereella oli Pikku-Venetsialaiset (jonkinlainen pienyrittäjien tapahtuma), jossa mun sukulaisia oli esiintymässä ja josta mä ostin unelmanmukavat pienyrittäjän tekemät kengät. Suosittelen kovasti näitä kenkiä kaikille mukavista kengistä pitäville. Kandee tsekkaa myös täältä mun tädin tekemiä upeita laukkuja. Joissakin laukuissa on yltiösöpöjä rusetteja. Mä tilasin laukun ja nyt mua jännittää että millainen siitä tulee, koska tekijä tuntee mut niin hyvin ja tekee varmasti just mulle sopivan veskan.

Tampereelta ajettiin vielä Jyväskylään, koska noilla main joku 100-200 km ei oo matka eikä mikään. Hengailtiin pari tuntia Kummitytön ja sen sukulaisten parissa ja lähdettiin sitten iltasella takaisin etelään.  Oli mukavaa ajella rauhallista tietä ja kuunnella radiota.

Perjantaina mä kävin Goethe-instituutin tasokokeessa, koska olen päättänyt aloittaa saksantunneilla käymisen. Kuusiportaisella asteikolla (A1-A2-B1-B2-C1-C2, jossa A1 on aloittelija ja C2 käytännössä natiivi) sijoituin aivan B1:n ja B2:n rajamaille. Lupasin hiukan päntätä kielioppia ennen kurssin alkamista ja kurssikoordinaattori suositteli B2-tasoa. Jännää! Ostin ja päällystin jo oppikirjan, vielä pitäisi penaali täyttää ja viikon päästä pääsee opiskelemaan! Toki voisin opiskella radiologiaakin, kun vuoden päästä pitää mennä erikoislääkäritenttiin, mutta saksa tuntuu nyt niin paljon tärkeämmältä. Ehkä huomenna, kun pääsee takaisin töihin, mieli muuttuu. Handyman kävi myös mun pyynnöstä tasokokeessa, mutta närkästyi, kun kokeessa kysyttiin kielioppiasioita ja kurssi jää nyt hautumaan.

Perjantaina illalla me käytiin lukiokavereiden kanssa syömässä Boulevard Socialissa. Kyseessä on välimerellistä, pääosin Pohjois-Afrikan ruokaa tarjoava ravintola, jonka ideana on sosiaalinen ruokailu. Tämä tarkoittaa sitä, että ruoat tulevat kun ovat valmiita ja niitä on tarkoitus jakaa koko pöytäseurueen kesken. Meitä oli viisi ja kukin tilasi yhteisen alkuruokalautasen ja parin erillisen alkuruokapalluran lisäksi "oman" annoksen pääruoaksi. Alkuruokalautasella oli pitaleipiä sekä erilaisia tahnoja (esim. hummusta ja babaganoush-mössöä sekä tabbouleh-salaattia), lisäksi mä maistoin alkupalalihapullaa (tosi hyvä) ja pata negra -alkupalapalleroa, jonka olin luullut olevan jonkinlainen lihapulla, mutta joka osoittautui friteeratuksi juustoksi (hurraa...). Pääruoaksi kukin otti yhden annoksen, ja näissä kaikissa oli ruokaa reilusti. Esim. oma kanankoipiannokseni sisälsi neljä kanankoipea ja hiukan kastiketta, ei muuta. Ruoat olivat todellakin varsin eri aikaan pöytään, joten kaikki maistelivat kaikkien annoksia. Huikeimmiksi ruokalajeiksi osoittautuivat pari erilaista lammasta, jotka olivat kerrassaan herkullisia. Niitä voi suositella lämpimästi. Mun kana oli ookoo, mutta aika lailla tavallista. Merikrotti-simpukkarisotosta mä en oikein välittänyt, mutta se on enemmän mun kuin risoton vika. Jälkkäriksi mä otin ravintolan itse tekemää laventelipehmistä, joka oli hyvää, vaikka alkuun sen tuoksusta tuli mieleen mummon käsivoide. Maku oli siis herkullinen. Ravintola oli hyvä, mutta ei niin hyvä kuin Farang, jossa käytiin Handymanin kanssa keväällä. Sinne haluan ehdottomasti uudelleen, Boulevard Socialiin menen mieluusti uudelleen jonkun seuraksi. Myös Pumpumkatti kirjoitti samasta ravintolakäynnistä arvostelun, lue se täältä.

Ihana loma. On luonnollisesti hiukan haikeaa mennä takaisin töihin, mutta sellaista elämä on. Enköhän mä viimeistään ylihuomenna oo ihan työrytmissä (toivottavasti, kun keskiviikkona pitäis päivystää...).

Elämyskameli suosittelee
työssäkäynti, jotta lomailu tuntuisi näin kivalta

1 comment:

Hullu Hattara (HH) said...

Koska tulee uusia poushtauksia? Etenkin Handymanista kaipaisin lisätietoja. Hän on niin kätevä.